Kerala 27/1 -03

Indiendagboken 27/1-03

Femte dagen: Ayurvedisk behandling


I anslutning till hotellet ligger ett Ayurvedisk center. Uppenbarligen är denna urgamla traditionella hälsofilosofi en specialitét här i Kerala. Jag har bestämt mig för att prova.

Först tog doktorn pulsen på mig (en traditionell indisk diagnosmetod) och frågade hur jag kände mig. Jag har inte varit helt tillfreds med mig själv det senaste halvåret. Han ordinerade mig tre behandlingssesioner under tre dagar.

Ayurvedaassistenterna är klädda i mörkgröna kläder som gör sig bra mot deras kastanjbruna hy. Mörkt kastanjebruna är också behandlingsbritsen i massivt trä medan tegelväggarna går i behaglig terrakotta. det enda fönstret är täckt av en enkel beacht tyg. Bambujalusin utanför gardinen skapar ett behagligt skuggspel på tyget. Jag anar en medveten tanke i denna behagliga jordfärgsskala.


Först smörjs jag in i aromatisk olja från topp till tå och masseras över hela kroppen. behandlingen avslutas med en lång session där het olja får rinna nerför pannan. Otroligt avslappnande! Jag glider in i en slags trans. Dessa behandlingarna var en gång i tiden reserverade för kungligheter så förnämliga ansågs de. Nu är det blekfeta turister behandlas.

<- Föregående   Index   Nästa ->