Kerala 2/2 -03

Indiendagboken 2/2-03

Elfte dagen: Resandets bardo

Plötsligt är jag ensam. Mina vänner är på väg till Stockholm medan jag är kvar på Frankfurts flygplats. Det är kyligt. Jag har bara shorts och en kortärmad skjorta på mig. Resten av kläderna ligger i Baggaget som jag checkade in i Indien. Då var det varmt nu ligger snöslasket utanför fönstret.

Hittade jag det heliga Indien som jag sökte? Jag vet inte. Mina drömmar om det heliga landet är nog ännu ouppfyllda men jag fann ett annat Indien, oehört färgstark och aromrikt Indien, ett land fyllt av spännande ljud och myllrande folkliv. Nej så heligt var det nog inte.

Ändå så kan jag inte glömma shivatemplet med de tiggande munkarna utanför. Inte heller stillheten jag upplevde under den Ayurvediska behandlingarna och de mättade jordfärgerna som mötte mig där. För att inte tala om den blinda sångaren på tåget.

Det var något över de synintryck som gång på gång överföll mig. En undflyende svårbeskrivlig känsla av något arkaiskt mystisk, som ett Indien hämtat ur en saga. Jag vet inte. Kanske lurar jag mig själv. Jag är inte säker på någonting utom att jag måste återvända

<- Föregående   Index