Måla akvarell på Kreta

– fånga det kretensiska ljuset

28 april – 5 maj 2022

 

Byn heter Lendas på södra Kreta och har fått sitt namn av den stora Lejonklippan i väster. I Lendas möts du av en genuin och rofylld atmosfär. Redan under antiken tog sig människor hit, för att dricka brunn, få läkedom och rekreation. Här hade Asklepioskulten ett högsäte för 2300 år sedan. Asklepios är i den grekiska mytologin läkekonstens gud. Till Lendas vallfärdade besökare för att dricka brunn och söka läkedom för både fysiska och psykiska åkommor. Vattnet kommer från samma källa, nu som då. Idag lever byn på fiske och sin förhållandevis stillsamma turism.

Läs mer om Lendas och om Lendasoasen här –>

Ur kursinnehållet

  • Lektioner i konsten att hitta och avgränsa motiv.
  • Fånga det kretenska ljuset.
  • Måla förenklade grekiska byar med målade och omålade ytor.
  • Lek med ljus och skugga.
  • Besök i det antika Asklepiostemplet

Vi kommer att göra några enkla övningar på förmiddagarna för att sedan fritt försöka praktisera teknikerna under eftermiddagarna. Genomgång varje kväll/eftermiddag. En dag besöker vi också Asklepiostemplet strax ovanför byn.

Kurstiden är 5 dagar, fredag-tisdag. Onsdagen disponeras fritt men jag finns disponibel för enskild handledning för den som vill. Resdag torsdagar.

Vi startar med välkomstmiddag på ankomstdagen och avslutar kursen med gemensam middag på någon av Lendas tavernor.

Kurskostnad

8500 kr inkluderar kurskostnad, enkelrumstillägg, välkomst- och avslutningsmiddag samt transfer till och från flygplatsen. Anmälningsavgift om 2000kr betalas in i samband med anmälningstillfället eller på pg 1125687-2 . Resterande belopp före den 15 mars 2022.

Din plats är garanterad så snart du betalat anmälningsavgiften.

Anmälningsavgift återbetalas endast mot uppvisande av sjukskrivningsintyg och – 5% admin om avbeställning sker mer är 40 dagar innan avresa. Om arrangören inställer kursen betalas hela anmälningsavgiften tillbaka till deltagaren. I övrigt tillämpar Lendasoasen Konsumentsverkets Allmänna resevillkor fr 2014 

Boende

Kurslokal under bouganvillean på Hotel Irini

Vi bor i trevliga familjehotell med enkel standard. Varje rum har egen ingång och uteplats, badrum, kylskåp, vattenkokare/en miniplatta för mjölk eller äggkokning, samt porslin för att iordningställa en enkel frukost. Hotellen i Lendas har ingen frukostservering till förfogande utan var och en lagar sin frukost på rummet och sitter på sin uteplats eller går ut och äter på någon taverna. Lendas har två minimarket (2 min bort) och ett tiotal tavernor som serverar god grekisk husmanskost.

Flygresa

Var och en bokar och betalar sin egen flygresa till Heraklion på Kreta. Vi rekommenderar direktflyg med Vingresor från Kph/M-ö/Gbg/Sthlm som går på torsdagar till Heraklion.  Obs! Transfer som ingår i kurspriset går endast från Heraklion (inte från Chania).

Obs! Boka din resa först när kursstart är bekräftad.

Information

Ann-Sofie Noryd, info@lendasoasen.se, 0763-755070

Anmälan görs till Ann-Sofie Noryd här –>

Sista anmälningsdag 1 februari – eller när kursen är full.

Om man önskar förlänga sin vistelse går det utmärkt. Kostnad för en extraveckas boende är  230 Euro ca 2300kr.

Extravecka 5 – 12 maj. Möjlighet till föreläsning om kretensisk konst, arkeologi och historia samt utflykt till arkeologiska platser under arkeolog Carole Gillis ledning.

För mer information kontakta info@lendasoasen.se .