Kerala 1/2 -03

Indiendagboken 1/2-03

Tionde dagen: Hemfärd

Sista dagen går till spillo. Sprängfylld med intryck vill jag bara måla men vi ska checka ut kl. 12. Efter det bär det av in till Trivandrum för att… Just det! Shoppa!!!

Jag är lite förvånad att mina med resenärer inte tröttnat men icke. Likt ystra kalvar på grönbete kastar de sig ut i affärslivet ännu en gång. Efteråt ångrar jag att jag inte satte mig och målade istället. Likt ett dumt får följer jag resten av skocken d.v.s. de skingras ganska fort men jag hänger på en liten grupp jagar efter en bokhandel.


Naturligtvis hittar vi inte bokhandeln utan en hel del andra butiker. Till sist hyr vi en motorricha. Ah äntligen får jag prova på detta legendariska fordon. Den ger verkligen en upplevelse av att vara i närkontakt med trafiken och ibland en känsla av att vilja tippa i kurvorna.

Den kvällen äter vi på det hotell som varit vårt basläger under eftermiddagen. Plötsligt kliver det in några människor som sätter sig på ett podium. Det tar några sekunder innan jag förstår att de är musiker.

Det går en stöt igenom mig. Jag har alltid älskat indisk musik. De plockar upp sina instrument harmonium, tabla och börjar spela. Vad sjunger han? Det måsta vara kärleksvisor. Harmoniumet kvider med. Jag springer och hämtar skissblocket.

<- Föregående   Index   Nästa ->

Man med Harmonium

Tablas