Kerala 28/1-03

Indiendagboken 28/1-03

Sjätte dagen: Förflyttning

Nu är det dags för oss att checka ut från hotellet. Vi ska till ett nytt hotell och en ny miljö. Aquaserene heter det och ligger precis vid en av backvater-lagunerna. Det är med ett visst vemod vi tar farväl av vårt hotell. Somliga kommer att sakna badstranden mest. Andra kommer att sakna ayurvedamassagen. Jag kommer att sakna den underbara lilla byn utanför hotellgrinden. Jag vet att jag lämnar många nyblivna vänner och omålade motiv kvar där.


Vi kör om Trivandrum och mer shopping. Nu handlas det tyger och saris för fulla muggar. Vi försöker hitta traditionella skjortor men hittar bara västerländska Jag börjar bli utråkad då jag finner den lilla butik som säljer små planscher med indiska gudar tillika kristusbilder och Kaba, helgedomen i Mecca. Min absoluta favorit är planschen med alla tre på samma bild. Denna harmoni mellan de tre religionerna känns trösterik i denna tid av religiös intolerans och fundamentalism.


Sedan sitter vi i mer än två timmar i bussen på skumpiga vägar och tilltagande kvällsmörker. Tröttsamt, javisst men aldrig tråkigt. Även trafiken är synnerligen färgstark. Som de fyra unga männen som satt längst bak på ett lastbilsflak fullastat med megafoner. Eller de två kossorna på ett annat flak och de stackars djurskötarna som stod inklämda i mellan. Tänk om man ändå hade haft en snabbare skisspenna och varför tog jag inte fler foton på dessa fantastiska målade lastbilar?

<- Föregående   Index   Nästa ->