Kerala 22/1 -03

Indiendagboken 22/1-03

På Indisk jord

Efter en prövande resa står vi äntligen på indisk jord. Flyget från Frankfurt till Mumbai (Bombay) var åtta timmar försenat. Sightseing i Mumbai fick bytas ut mot sightseing i Frankfurt. Det var på ett hår att vi hann med vårt anslutningsflyg till Trivandrum.

trötta och utshasade snubblar vi in i hotellobbyn och får en blomsterkrans runt halsen och en kokosnöt med sugrör i handen. Det är helmörkt ute men luften är varm och fuktig

Varför indien?

Så länge jag kan minnas har jag drömt om Indien. Kipplings och andras berättelser spädde på fantasin. Sedan började mitt svärmeri för yoga och meditation. Jag fick höra en massa om heliga män i Himalya eller i de djupa skogarna. Det tände en längtan i mig. Tänk att resa till Indien för att finna de där heliga mystikerna. Romantiska drömmerier? Javisst det måste jag medge. Det verkliga Indien är nog ett annat Indien.

Nu har jag åkt för att möta drömmen och verkligheten.