Kerala 24/1 -03


Indiendagboken 24/1-03

Andra dagen: Den indiska verkligheten

Idag har jag bestämt mig jag ska våga ut och måla i byn utanför hotellgrindarna. Jag är smått skräckslagen då jag kliver ut. Lukten av vedbrasor slår emot mig. Rött damm verkar täcka allting. Husen är mycket enkla med lerväggar och tak av flätade palmblad eller korrugerad plåt. Massor av pappersskräp och annan avskräde ligger i vägrenen. Det ser mycket fattigt ut.

”Det här är den indiska verkligheten” tänker jag bistert.


När jag kommer ut på stora bygatan ändras bilden en aning. Husen är förvisso fallfärdiga och butikerna är mer av ett hål i väggen än vad vi västerlänningar skulle kalla en butik. Men folklivet är intensivt och de verkar inte ha det alltför eländigt.

Jag känner mig som ett mycket udda inslag i stadsbilden inte minst på grund av min stora ryggsäck med målargrejer som jag kånkar på. Men jag tar mod till mig och sätter mig på första bästa (dammiga) ställe och börjar skissa. Nyfikna bybor börjar samlas. Det visar sig snart att jag inte har något att vara orolig för. Byborna tycker bara att det är roligt.

<- Föregående   Index   Nästa ->