Kerala 25/1 -03

Indiendagboken 25/1-03

Tredje dagen: Shopping

Idag är det tänkt att vi ska in till Trivandrum och shoppa. Det blir första gången vi får uppleva en indisk storstad (småstad enligt indiska mått)

vi kommer dit någongång på eftermiddagen. Efter guidning i det gamla palatset och runt templet lotsar Rajiv den nu något otåliga skaran igenom trafiken till shoppingstråket (bara det ett äventyr)

Kakafonin är öronbedövande. Alla fordon tutar lastbilar, bussar, taxibilar, motorrichas. Vid väg kanten står fruktförsäljare med små hemma gjorda vagnar och ropar ut sina erbjudanden. Affärerna är med några få undantag som hål i väggen, en slags grottor där kastruller och spannar hänger som stalagtiter i taket. Allt är överbelamrat och överbefolkat.


Vi skingras snart inkastade i olika butiker av smarta affärsinnehavare. Jag fattar inte de andra orkar. Jag är snart övermätt på intryck.

På kvällen skjutsas vi till en restaurang. Vi sitter på en takaltan högst uppe på ett hotell med trafiken ständigt surrande under oss.


Nu undrar ni om jag shoppade något. Jo faktiskt. Då vi gick runt tempelområdet ledde en brahmin oss till en träsnidar verkstad där de snidade gudabilder. Jag föll pladask för en fantastisk Shivaskulptur. Utan att pruta betalade jag tretusen rupier.


tre trafikregler enligt Stig

1. Gasen i botten
2. Om något står i vägen, tuta!
3. Bromsa bara då ovanstående inte hjälpt

<- Föregående   Index   Nästa ->