Weekendkurser våren 2021!

Antalet deltagare är begränsat till fem per grupp och jag har två rum att fördela deltagarna i. Jag hoppas att detta det känns någorlunda betryggande. Sedan får vi givetvis förhålla oss till hur omständigheterna utvecklar sig. Längst ner står uppgifter om pris och plats

Grundkurs 27 – 28 mars

huvudfokus för denna kurs kommer att ligga på akvarellteknikens speciella karaktär.

Vi lär oss att våga släppa loss och låta vattnet flöda så att målningen ger uttryck för den spontanitet och oförutsägbarhet som är naturlig för akvarellmåleriet. Vi kommer att titta närmare på hur man med hjälp av ett mer flödigt måleri målar himlar & träd. Vi fördjupar oss i överlappningar. På vägen hinner vi lära oss lite om pigmentens egenskaper och hur man blandar vackra färger.

Experimentell akvarell 10 – 11 april

Denna kurs kommer att handla den experimentella akvarelltekniken.

Vi kommer att undersöka hur man kan måla med rakblad, bomullstrasor, spikar och andra verktyg. Vi lär om hur man kan manipulera färgytan under tiden den torkar. Vi kan även trycka på färg med olika material eller måla igenom shabloner. Det största konststycket utförs ändå av pigmentet självt i samspel med vattnet. Det svåraste att lära sig är att se det som händer av sig självt.

Abstrakt måleri i akvarellteknik 24 – 25 april

huvudfokus för denna kurs kommer att ligga på det nonfigurativa måleriet. främst avsedda för dem som redan har en del insikt i akvarellteknik.

Vi lär oss att lämna det föreställande måleriet steg för steg. Vi undersöker det abstrakta rummet och hur kulör och valör kan hjälpa till och skapa känslan av djup i bilden. Vi tar tag i frågor som: Hur börjar man? Vilka vägar kan man ta? När är bilden färdig? Vi fördjupar oss i den intuitiva processen. När vi inte har ett föreställande motiv måste vi lyssna av vad bilden kräver i varje steg. Det gäller att vara lyhörd!

Färgfördjupning 8 – 9 maj (fulltecknad : Det kan bli extra kurs om intresse finns)

huvudfokus för denna kurs kommer att ligga på färg och främst avsedda för dem som redan har gått grundkursen hos mig.

Vi kommer att fördjupa oss i färglära och hur du kan använda dessa kunskaper i dina målningar. Vi kommer att göra många laborationer som dels visar på pigmentens egenskaper dels på dess koloristiska kvalitéer. Vi kommer också att se olika sätt att blanda färg i akvarellkonsten och hur man kan få fram spännande blandningar. Vi kommer även prata lite hur färg påverkar oss.

 

Plats: Ateljé Johan Ramberg, Hörnet Sturegatan/Kungsgatan, Malmö

Material: Ta med dina egna färger, penslar och papper

Mat: Endera kan du ta med dig matsäck. Eller så kan du följa med ut och äta en enklare lunch. Café element är en mycket trevlig lunchrestaurang i närheten med ett varierat utbud. /Under rådande omständigheter kan vi ev. ordna catering från Café Element

Tid kl.10 – 16 med en timmes lunch

Plats: Ateljé Johan Ramberg, Hörnet Sturegatan/Kungsgatan, Malmö

Pris: 1800Kr

Anmälan: E-post: johan.ramberg@icloud.com Tel. 0730 58 47 81

 

Prenumerera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev (e-post).