målar du egna Julkort?

Den här veckan håller mina elever på med att göra julkort i akvarellkursen. Med hjälp av lite maskeringstejp och vit vaxkrita, schabloner, vit guache och en stor portion lekfullhet så kan du göra dina egna julkort. Fastna inte i jultomtar och annat som kommer att vara alltför pilligt att göra. lek hellre med enkla former och idéer. Plocka ut några färger som representerar jul för dig och svep penseln fram och tillbaka ett par gånger låt torka och svep sedan penseln ett par gånger till. Eller så kan du göra en natthimmel. Spara halva ytan vit så har du vintersnö. Sedan gäller det att piffa denna tvådelade målning med något bildelement. Det kan vara vita träd med hjälp av penselklickar eller en utsparad rektangel som blir ett snötäckt hus. Om du tecknar en enkel gran med en vit vaxkrita på pappret innan målar någonting så dyker den upp som geonom ett trolleri när du målar nathimlen. Möjligheterna är obegränsade. Det är upp till dig.