Kerala 23/1 -03

Indiendagboken 23/1-03

Första dagen

Hotellet ligger mycket vackert på en klippa ovanför stranden. Vi bor i bungalovs under ett tak av kokospalmer.

Anders Wallin ger oss temat för dagen färg och människor. efter att ha målat ett tag inne på hotellområdet söker jag mig ner på stranden. En brant trappa mynnar i ett trapptorn. Sedan är jag nere. På stranden ligger massor av ålderdomliga fiskebåtar målade i fantasifulla färger.

Efter en stunds strosande landar jag i en palmdunge. Ett praktfullt hus skymtar mellan palmerna. Det är byns katolska kyrka. I kerala är en tredjedel kristna. Det visar sig var ett perfekt ställe för iakttaga människor. De passerar kyrkan i en jämn ström. Kvinnor i färggranna saris och paraplyer som skydd mot solen, fiskare med bar överkropp och höftskynke, cycklade ungdommar och en motorricksa.

Måla människor? Tänk om det kunde bli temat för hela resan.

<- Föregående   Index   Nästa ->