Kerala 30/1 -03

Indiendagboken 30/1-03

Åttonde dagen: på lagunen

Hela dagen kämpar jag för att komma loss med målandet. Det vill sig inte riktigt även om jag vandrat bort från hotellet. Kjell säger att det är för varmt för att måla jag har inte tänkt på värmen. Jag blir så uppslukad så jag glömmer allt annat men sedan när det inte blir någonting så är det kanske värmen jag ska skylla på.

Fram emot eftermiddagen bestämmer jag mig för att det är lika bra hänga på en kanottur som några av kursdeltagarna ska göra. Vi har lejt tre kanoter inklusive kanotstakare. Det bär av ut på sjön in i en labyrint av små öar och kanaler. Det Indiska hägrarna står som vita utropstecken.

Överallt på de små öarna ligger små hus ibland inte stort mer än skjul. Ständigt blir man påmind om hur tättbefolkat Kerala är.

På avstånd reser sig en vit pagodliknande byggnad med ett kors på. Där landsteg st. Thomas år 60 e.kr. enligt legenden säger Rajiv vår guide. Hur det var egentligen går inte att veta men faktum är att när portugiserna anlände till Kerala (kryddkusten) på 1400-talet fan de till sin häpnad att det redan fanns kristna där.

Vi är just på väg tillbaka då vi närmar oss en liten ö. Den är inte mer än 40-50 m2. Likväl står där fyra pinnar som bär upp ett vasstak. Framför står en upprest sten. Vad är det där? frågar vi. – Ett tempel svarar kanotföraren.

<- Föregående   Index   Nästa ->